Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  . . . 8  9  10  11  12 

Zoutarme kruiden in het LUMC

12 maart 2018

Regionale nierpatiëntenvereniging Diavaria deelde zoutarme kruidenmixen en recepten uit in het op het Leidseplein in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Wellness in Nijmegen

12 maart 2018

8 Maart was World Kidney Day (WKD). En daarom geven zo’n phd-studenten die onderzoek doen naar Nierziekten in het Radboudumc patiënten die een nierdialyse krijgen een wellnessbehandeling. ‘Het is echt heerlijk.’ Het ging bijna niet door vandaag, de partij die de......(lees meer)

NPV Catharina: Zorg goed voor je nieren!

08 maart 2018

                      Leden van Nierpatiëntenvereniging Catharina Ziekenhuis Eindhoven bemannen 2 informatiestands: in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en in Elkerliek......(lees meer)

Mooie World Kidney Day!

08 maart 2018

                      Vandaag is World Kidney Day: regionale nierpatiëntenverenigingen en ziekenhuizen besteden aandacht aan het belang van gezonde nieren en organiseren......(lees meer)

Doet u mee aan WKD?

09 januari 2018

Het internationale thema, nieren & gezondheid van vrouwen, biedt mogelijkheden om nierziekten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. We hopen dat zo veel mogelijk regionale nierpatiëntenverenigingen, ziekenhuizen en andere organisaties op 8 maart een leuke activiteit......(lees meer)

WKD 2018 in het teken van nieren & gezondheid van vrouwen

09 januari 2018

Dit jaar vallen World Kidney Day en de Internationale Vrouwendag op dezelfde dag, namelijk donderdag 8 maart. Als (internationaal) thema is daarom gekozen voor ‘Nieren & gezondheid van vrouwen’. Naast het algemene doel van WKD: het benadrukken van het belang van gezonde......(lees meer)

Kruidenmixen en recepten

13 maart 2017

Ook Diavaria was actief tijdens World Kidney Day. Zij deelden flyers ‘Let op je nieren’ uit, die mensen attent maken op de risico’s van hart- en vaatziekten, diabetes en nierziekten. Een gevaarlijke driehoek. In de stand was er volop aandacht voor het gevaar van zout voor......(lees meer)

WKD in Kampen: Kolff en de kunstnier

10 maart 2017

De omwenteling die in Kampen begon In Kampen, de bakermat van de dialyse, stond World Kidney Day in het teken van de kunstnier die dit jaar 75 jaar bestaat. In vier lezingen werd kort verteld over het verleden, het heden en de toekomst. Herman Broers trapt af met een lezing over het......(lees meer)

Ronde van UMC Nederland aangekomen bij WKZ

09 maart 2017

Bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn zojuist de deelneemers aan de ronde van UMC Nederland gearriveerd: dokters en onderzoekers fietsten samen met wielrenner Johnny Hoogerland naar het WKZ! Verder is er in het het kindertheater van het WKZ een college tour door Esther-Clair......(lees meer)

Feestelijke WKD in Rotterdam

09 maart 2017

In de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis werd vanmiddag een informatiemarkt georganiseerd door Nierpatiëntenvereniging Rijnmond. Zij verstrekten informatie over nieren en nierfunctievermindering, transplantatie/donatie, behandelingen, zelfmanagement, voeding en diabetes.......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  . . . 8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving