Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11 

Doet u mee aan WKD?

09 januari 2018

Het internationale thema, nieren & gezondheid van vrouwen, biedt mogelijkheden om nierziekten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. We hopen dat zo veel mogelijk regionale nierpatiëntenverenigingen, ziekenhuizen en andere organisaties op 8 maart een leuke activiteit......(lees meer)

WKD 2018 in het teken van nieren & gezondheid van vrouwen

09 januari 2018

Dit jaar vallen World Kidney Day en de Internationale Vrouwendag op dezelfde dag, namelijk donderdag 8 maart. Als (internationaal) thema is daarom gekozen voor ‘Nieren & gezondheid van vrouwen’. Naast het algemene doel van WKD: het benadrukken van het belang van gezonde......(lees meer)

Kruidenmixen en recepten

13 maart 2017

Ook Diavaria was actief tijdens World Kidney Day. Zij deelden flyers ‘Let op je nieren’ uit, die mensen attent maken op de risico’s van hart- en vaatziekten, diabetes en nierziekten. Een gevaarlijke driehoek. In de stand was er volop aandacht voor het gevaar van zout voor......(lees meer)

WKD in Kampen: Kolff en de kunstnier

10 maart 2017

De omwenteling die in Kampen begon In Kampen, de bakermat van de dialyse, stond World Kidney Day in het teken van de kunstnier die dit jaar 75 jaar bestaat. In vier lezingen werd kort verteld over het verleden, het heden en de toekomst. Herman Broers trapt af met een lezing over het......(lees meer)

Ronde van UMC Nederland aangekomen bij WKZ

09 maart 2017

Bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn zojuist de deelneemers aan de ronde van UMC Nederland gearriveerd: dokters en onderzoekers fietsten samen met wielrenner Johnny Hoogerland naar het WKZ! Verder is er in het het kindertheater van het WKZ een college tour door Esther-Clair......(lees meer)

Feestelijke WKD in Rotterdam

09 maart 2017

In de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis werd vanmiddag een informatiemarkt georganiseerd door Nierpatiëntenvereniging Rijnmond. Zij verstrekten informatie over nieren en nierfunctievermindering, transplantatie/donatie, behandelingen, zelfmanagement, voeding en diabetes.......(lees meer)

Eindhovense informatiestand & gezondheidswandeling

09 maart 2017

                      De vrijwilligers van Nierpatiëntenvereniging Catharina-Ziekenhuis Eindhoven / Dialysecentrum Deurne zijn in Eindhoven; zij bemannen......(lees meer)

Flyers uitdelen in Deventer

09 maart 2017

Nierpatiëntenvereniging Solidair (NVS) deelt flyers uit op het treinstation in Deventer en gaat met voorbijgangers in gesprek over nieren, en hoe je ze gezond houdt.

Voeding en bewegen in Amersfoort

09 maart 2017

Nierpatiëntenverenigingen Leef! en D.I.O.R. organiseren gezamenlijk een themamiddag over voeding en beweging voor hun leden. Fit door beweging Fysiotherapeut Stephanie Visser, van praktijk Fitvisie uit Hilversum, liet zo’n 30 mensen, ‘kidney’s’ en partners,......(lees meer)

Radboud verzorgt rondleiding in nierlab

09 maart 2017

Gezellig druk is het in de informatiestand van Nierpatiëntenvereniging Radboud in de centrale hal van de universiteit. Daar wordt informatie over (het gezond houden van je) nieren gegeven en een dialyseapparaat en andere kunstnieren getoond. Joost Hoenderop,......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving