Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Thema WKD 2014 is bekend!

17 juli 2013

De internationale organisatie van World Kidney Day heeft het thema voor WKD 2014 bekend gemaakt, namelijk 'Chronic Kidney Disease and Aging'. Elk jaar wordt er door middel van een thema specifiek aandacht besteed aan een bepaald aspect van nieren of nierziekten. Vorig jaar was dit......(lees meer)

Inschrijven voor WKD 2014!

03 juli 2013

Organisaties die al plannen of ideeën hebben voor WKD 2014, kunnen zich nu al aanmelden bij de NVN! Dit kan via het aanmeldformulier op deze website. U kunt hier aangeven of u ondersteuning nodig heeft vanuit de NVN. Uiteraard bekijken we per aanvraag in hoeverre de hulpvraag haalbaar /......(lees meer)

Bedankkaart WKD 2013

01 juli 2013

Alle partners en sponsoren van World Kidney Day 2013 hebben afgelopen week de onderstaande bedankkaart ontvangen voor hun bijdrage aan deze dag! Op die manier wil de NVN nogmaals haar waardering uitspreken voor al het werk dat door vele mensen is verricht. Uiteraard gaan we er in 2014 weer......(lees meer)

Verkwikkende yoga in Venlo

14 maart 2013

Op uitnodiging van Nierpatiëntenvereniging Sint Maarten en Medisch centrum Vie Curie verzamelden zich zo’n 25 nierpatiënten donderdagmiddag bij het fitnesscentrum in Venlo. De middag startte met hoogleraar Immunologie Pierre Capel die een inspirerende en duidelijke......(lees meer)

Een kijkje in de werkkamer van Kolff

14 maart 2013

Een bijzondere bijeenkomst in Kampen: Herman Broers, biograaf van Kolff en directeur van de Willem Kolff Stichting, gaf vandaag rondleidingen aan enkele groepen leerlingen van het Almere College in Kampen en het Bornego College in Heerenveen. Hij vertelde ze over Kolff en de geschiedenis van......(lees meer)

Halal, dieet en ervaringsverhalen bij LadyFit

14 maart 2013

Een leerzame afsluiting van de nierweek bij sportschool LadyFit in Utrecht.  Mariam Aaras, diëtist en halalconsulent, gaf een interessante en praktische lezing over nieren en voeding, ook met betrekking tot de Marokkaanse en Turkse eetcultuur. Vervolgens vertelde......(lees meer)

Wereldgerechten in Groningen

14 maart 2013

Bij de Hanzehogeschool in Groningen konden 10 kookliefhebbers zich uitleven op zoutarme wereldgerechten. De workshop werd georganiseerd door de Hanzehogeschool in samenwerking met de mensen achter de website www.mijnnierinzicht.nl.        ......(lees meer)

Alles over kruiden en specerijen bij kookworkshop in Nijmegen

14 maart 2013

16 enthousiaste deelnemers staan momenteel achter de pannen bij de kookworkshop van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De workshop begon met een presentatie van een verpleegkundige over gezonde voeding. Daarna nam de kok het over met een demonstratie van kruiden en specerijen. De avond......(lees meer)

Voorlichting in Kennemer Gasthuis

14 maart 2013

Maar liefst 8 vrijwilligers van de Kennemer Vereniging Dialyserenden en Getransplanteerden en een aantal verpleegkundigen bemanden de informatiestand in de polihal van het Kennemer Gasthuis, locatie Zuid in Haarlem. Zij gaven voorlichting over het tentoongestelde dialyseapparaat en deelden......(lees meer)

Heerlijke, zoutarme maaltijd in Amsterdam

14 maart 2013

De kookworkshop in Amsterdam zit er weer op; vanaf 1 uur hebben de deelnemers de ins en outs geleerd van zoutarm koken. Aansluitend konden zij genieten van hun zelfgemaakte gerechten. Op het menu stonden: dadels in filodeeg, salade met gerookte forel, couscous en aardappelschijfjes met ui en......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving