Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Lancering wachtkamermagazine ReiNIER op WKD!

11 maart 2014

Tijdens de Gongceremonie op de effectenbeurs in Amsterdam zal NVN-directeur Hans Bart het eerste exemplaar van het wachtkamermagazine ReiNIER overhandigen aan Mirjam de Graaff, voorzitter van de Bart de Graaff Foundation. Later op de dag zal ReiNIER in tal van informatiestands in Nederland......(lees meer)

Voorbereidingen voor WKD in Rijnstate ziekenhuis

07 maart 2014

In het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem gaat het personeel op World Kidney Day de dialysepatiënten in het zonnetje zetten. En ze zijn al hard bezig met de voorbereidingen! Hier enkele foto's die een tipje van de sluier oplichten.. De rest van de verrassing wordt pas bekend gemaakt op......(lees meer)

Start WKD met het drinken van een glas water!

06 maart 2014

“I take care of my kidneys, I drink a #glassofwater. Do you think about your kidneys? #isupportwkd”. Dit is de boodschap die de internationale organisatie van World Kidney Day meegeeft aan de wereld op 13 maart 2014. Ze roepen iedereen op om hun dag te beginnen met het drinken......(lees meer)

NVN opent de effectenbeurs op World Kidney Day!

05 maart 2014

Op 13 maart  luidt de Nierpatiënten Vereniging Nederland de beursgong als startsein van World Kidney Day 2014 en de lancering van ReiNIER, een nieuw magazine over leven met (beginnende) nierschade. World Kidney Day (WKD) is de jaarlijks terugkerende dag waarop wereldwijd extra......(lees meer)

Twitter mee over World Kidney Day!

27 februari 2014

World Kidney Day komt steeds dichterbij: op 13 maart is het zover! De Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) gaat in aanloop naar deze dag regelmatig twitteren en berichten hierover op Facebook plaatsen. Twittert u ook over WKD? Gebruik dan de hastack #WorldKidneyDay. Deze wordt......(lees meer)

Het LUMC besteedt uitgebreid aandacht aan World Kidney Day 2014!

26 februari 2014

Op World Kidney Day 2014 organiseert het LUMC (in samenwerking met nierpatiëntenvereniging Diavaria) voor de tweede maal op rij een open college. Internist-nefroloog Paul van der Boog geeft tijdens dit college heldere uitleg over de functies van de nieren en de consequenties wanneer die......(lees meer)

Acht gouden regels om het risico op chronische nierschade te verminderen

26 februari 2014

De internationale organisatie van World Kidney Day heeft een poster gemaakt met daarop informatie over chronische nierschade bij ouderen, het thema dat dit jaar centraal staat op WKD. Naast diverse feitjes en cijfers over chronische nierschade, worden er ook acht gouden regels......(lees meer)

Informatiemiddag in Bibliotheektheater Rotterdam

19 februari 2014

Op World Kidney Day organiseert het Erasmus MC een informatiemiddag in het Bibliotheektheater in Rotterdam. De middag bestaat uit twee lezingen over de werking van onze nieren en de behandelmogelijkheden van nierfalen. Vervolgens vindt er een paneldiscussie plaats met......(lees meer)

Inschrijving kookworkshop Groningen geopend!

22 januari 2014

Lekker koken zonder zout! U kunt zich nu al aanmelden voor de kookworkshop 'Lekker koken zonder zout' georganiseerd door de opleiding Voeding en Diëtetiek van de HanzeHogeschool Groningen! Moet u vanwege uw nierziekte een natriumarm dieet volgen en vindt u het lastig om......(lees meer)

De eerste materialen voor WKD 2014 zijn beschikbaar!

22 januari 2014

Inmiddels zijn de eerste materialen voor WKD 2014 beschikbaar. Op de pagina Materiaal WKD 2014 vindt u het logo, een quiz, weetjes over nieren en de link naar het filmpje Nieren op straat. Al deze producten kunt u vrij gebruiken om uw activiteit op 13 maart 2014 nog meer aan te kleden.......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving