Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

NVM blikt terug op succesvolle WKD in Maastricht

16 maart 2015

Bestuur en vrijwilligers van de Nierpatiënten Vereniging Maastricht (NVM) hebben voor het eerst meegedaan met World Kidney Day. In de informatiestand in Academisch Ziekenhuis Maastricht is aandacht besteed aan nierziekten, het voorkomen daarvan en begrip gecreëerd voor......(lees meer)

NVS in Deventer

12 maart 2015

Deventer was de derde stad waar Nierpatiëntenvereniging Solidair het belang van gezonde nieren uitdroeg. Net als in Arnhem en Apeldoorn stond zij met een informatiestand in het ziekenhuis. Zij gaf daar informatie en deelde flesjes water en kruiden uit. Bezoekers......(lees meer)

Dialysedemonstratie en meer in Apeldoorn

12 maart 2015

Nierpatiëntenvereniging Solidair staat met informatiestands in 3 ziekenhuizen. In het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn kunnen bezoekers zien hoe dialyse in zijn werk gaat. Zij kunnen hun bloeddruk laten meten en de dr. donorgame en nierquiz spelen. De NVS geeft informatie......(lees meer)

Voorlichting over dialyse en nieraandoeningen in Heerlen

12 maart 2015

NPV Parkstad heeft een informatiestand in de aankomsthal van ziekenhuis Atrium MC. Vrijwilligers van de vereniging informeren bezoekers over World Kidney Day en hoe je je nieren zo gezond mogelijk houdt. Daarnaast is er een dialysestoel om te demonstreren hoe dialyse in zijn werk gaat.......(lees meer)

Stilstaan bij je nieren in MŠxima Medisch Centrum

12 maart 2015

Nierpatiëntenvereniging Ziekenhuis Veldhoven staat met een informatiestand in de centrale hal van beide vestigingen van het Máxima Medisch Centrum (Veldhoven en Eindhoven). Ook dit jaar laten zij de bezoekers weer stilstaan bij het belang van gezonde nieren en wat het betekent om......(lees meer)

Veel belangstelling voor infostands Catharina ziekenhuis

12 maart 2015

De informatiestands van Nierpatiëntenvereniging Catharina-Ziekenhuis Eindhoven in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven en in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond trekken volop bezoekers. Zij laten zich informeren over nieraandoeningen en wat je zelf kunt doen om je nieren gezond......(lees meer)

Leiden: niervriendelijke hapjes en voorlichting

12 maart 2015

Diavaria bemant een informatiestand in het LUMC. Bij de ingang van het ziekenhuis delen zij de folder 'Let op je nieren' uit aan bezoekers. In de wachtkamer van de nierpoli, de dialyseafdeling en de verpleegafdeling worden niervriendelijke hapjes......(lees meer)

Haagse nierpatiŽntenvereniging trakteert!

12 maart 2015

De Vereniging voor nierpatiënten regio Den Haag ging op toernee langs 6 ziekenhuizen. De dialysepatiënten daar werden verrast met een speciaal WKD-taartje.

Zwols symposium van start

12 maart 2015

Nierpatiëntenvereniging Zwolle (NVZ), de Willem Kolff Stichting, de Nierstichting en de Isala Klinieken organiseren een minisymposium 'Innovatie nieren vanuit belang patiënt'. Het verleden, heden en toekomst van Nederlandse innovaties in dialysebehandelingen komen aan......(lees meer)

NVS in 3 Gelderse ziekenhuizen

12 maart 2015

Nierpatiëntenvereniging Solidair staat met informatiestands in 3 ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Arnhem. Zij geven informatie en delen flesjes water en kruiden uit. Ook kunnen bezoekers hun bloeddruk laten meten en de dr. donorgame en nierquiz spelen. De......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving