Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Klaar voor de start!

10 maart 2016

De vrijwilligers van Nierpatiëntenvereniging Catharina-Ziekenhuis Eindhoven / Dialysecentrum Deurne zijn klaar voor het ontvangen van bezoekers in hun informatiestands in het Catharina-Ziekenhuis en het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. In hun stand, naast veel informatie over nieren en......(lees meer)

Aan de slag met zout en (nep)urine

10 maart 2016

Ook artsen en onderzoekers van het Radboudumc reisden af naar 2 basisscholen. In de bus niet alleen artsen en onderzoekers, maar ook patiënten en journalisten van Omroep Gelderland. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Het Talent in Lent kregen eerst uitleg over wat je nieren doen en......(lees meer)

Proefjes op Houtense basisschool

10 maart 2016

Leerlingen van basisschool De Plantage in Houten luisteren vol aandacht naar artsen en patiënten van het UMCU die vertellen over nieren en nierziekten. Vervolgens gaan zij zelf aan de slag: ze doen proefjes die de filterfunctie van de nieren laten zien en doen testjes met zout.......(lees meer)

Artsen UMCG onderweg naar basisscholen

10 maart 2016

                      Artsen, nieronderzoekers, verpleegkundigen en nierpatiënten zijn klaar voor vertrek naar de basisscholen. Zij verzorgen daar voor groep 6, 7 en......(lees meer)

Flyeren op het station

10 maart 2016

Bestuursleden en partners van de Nierpatiëntenvereniging Oost Nederland (NON) waren vanmorgen al vroeg onderweg. Zij flyeren vandaag tijdens de spitsuren op de stations van Almelo, Hengelo en Enschede.

Flyer WKD 2016

29 februari 2016

De flyer voor World Kidney Day 2016 is gereed! Regionale nierpatiëntenverenigingen gaan hem uitdelen in hun informatiestands en op stations, artsen van de academische ziekenhuizen zullen hem gebruiken bij hun presentaties op basisscholen (zie ook het programma WKD 2016 ).......(lees meer)

Deel je droom en win een prijs!

23 februari 2016

In het boek 'De Wonderlijke Ruimtereis van Steven Sterman' kun je lezen hoe een jongetje ziek wordt en toch zijn droom volgt. De grote droom van Steven Sterman is om te vliegen tussen de sterren en planeten.  Bureau Sterrenstof is heel benieuwd naar jouw grote droom. Het mag......(lees meer)

Programma WKD bekend!

23 februari 2016

De regionale nierpatiënten, universiteiten, ziekenhuizen en de NVN zijn druk bezig met de organisatie van activiteiten voor World Kidney Day. Verspreid door heel Nederland organiseren zij lezingen, presentaties op scholen, kookworkshops, informatiemarkten en meer. Onder Programma......(lees meer)

Steven Sterman voor jeugdig publiek in WKZ

16 maart 2015

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis is tijdens WKD het kinderboek De wonderlijke ruimtereis van Steven Sterman gepresenteerd. Vele ouders en kinderen, artsen en uiteraard de schrijvers, Esther-Clair Sasabone en Vincent Moolenaar, waren daarbij aanwezig.   ...(lees meer)

Geslaagde wereldnierendag in Haarlem

16 maart 2015

Door Gerard Swets, voorzitter KVDEG Op 12 maart 2015 organiseerde de Kennemer Vereniging Dialyserenden en Getransplanteerden (KVDEG) deze dag in het Kennemer Gasthuis in Haarlem-Zuid. Na ontvangst van ’Het bakpakket’ aan het eind van het 2-daags overleg (voor......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving