Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Programma WKD 2017 begint vorm te krijgen

02 februari 2017

Steeds meer regionale nierpatiëntenverenigingen en ziekenhuizen hebben hun programma’s voor WKD rond. Elke dag wordt ons overzicht aangevuld met nieuwe activiteiten. En daar zitten hele bijzondere bij: traktaties en lekkere ontbijtjes. Een gezondheidswandeling, expositie,......(lees meer)

Thema WKD 2017: Nierziekte en obesitas

19 januari 2017

Dit jaar is het (internationale) thema van World Kidney Day: Nierziekte en obesitas, gezonde leefstijl voor gezonde nieren. Voorkomen van nierschade Nierpatiënten Vereniging Nederland, regionale nierpatiëntenverenigingen en andere (gezondheids)organisaties willen op 9......(lees meer)

WKD in de media

14 maart 2016

De voorlichtingsbijeenkomsten op basisscholen kregen ook aandacht in de lokale media: Radboudumc GLD Vandaag , Omroep Gelderland (vanaf 03:10) Proefjes met zout op wereldnierdag , Omroep Gelderland UMCG “Mag ik dan helemaal geen zout meer......(lees meer)

Koekjesverkoop voor vakantieweek dialysepatiŽnten

14 maart 2016

Nierpatiënten Vereniging Terneuzen hield een koekjesverkoopactie tijdens WKD. De opbrengst gaat naar een vakantieweek voor dialysepatiënten. Onder begeleiding van vier bestuursleden en vier verpleegkundigen zullen zij in april een week doorbrengen op het Landgoed de Biestheuvel te......(lees meer)

Geslaagde WKD in Zwolle

14 maart 2016

Nierpatiëntenvereniging Zwolle kan terugkijken op een geslaagde World Kidney Day. Twee bestuursleden stonden de hele dag in een informatiestand in de centrale hal van het Isala Ziekenhuis. Veel belangstelling was er voor de folders van WKD en Let op zout. De zakjes met gehakt-, kip- en......(lees meer)

Informatiestand in Amsterdam-West

14 maart 2016

De vrijwilligers van Nierpatiëntenvereniging OLVG bemanden een informatiestand in het OLVG West. Zij gaven voorlichting over (gezonde) nieren aan het voorbijkomende publiek en verkochten nierkoekjes (opbrengst is voor de Nierstichting). Ook was er een grabbelton en het Dr. Donor-spel.......(lees meer)

Publieksvoorlichting in Rotterdam

14 maart 2016

Nierpatiënten Vereniging Rijnmond gaf voorlichting over nieren en nierziekten aan voorbijgangers in het ziekenhuis. Voor de dialysepatiënten was er een WKD-taartje.

Tompoucen en een kookworkshop

10 maart 2016

        Vereniging voor nierpatiënten regio Den Haag trakteerde de dialysepatiënten en verpleging in 6 ziekenhuizen vandaag op tompoucen. 's Middags werd in de Britisch school een workshop zoutarm koken......(lees meer)

In gesprek met voorbijgangers

10 maart 2016

                      Nierpatiënten Vereniging Stedendriehoek deelt flyers uit en gaat in gesprek met voorbijgangers: wat weet jij eigenlijk van nieren? En wat kun je doen om......(lees meer)

Nier nabouwen

10 maart 2016

Veel leuke reacties én vragen kregen de artsen van het UMCG. Zo wilden de leerlingen bijvoorbeeld weten wie de dipstick heeft uitgevonden. Verder gingen ze, na de algemene uitleg over nieren, nierziekten enthousiast aan de slag met het nabouwen van een nier en met de proefjes, o.a.......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving