Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  . . . 7  8  9  10  11  12 

Gezellige drukte in St Lucas Andreas Ziekenhuis

14 maart 2013

De bestuursleden van Nierpatiëntenvereniging St Lucas Andreas hebben al vele mensen gesproken over nierziekten en het belang van gezonde, zoutarme voeding.         Bekijk alle foto's van WKD in het fotoalbum ...(lees meer)

Voorlichting voor ouders en kinderen in WKZ

14 maart 2013

In de informatiestand in het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben al enkele tientallen mensen zich laten informeren over nierziekten en vooral ook over zoutarme voeding. De kinderen kunnen zich er vermaken met kleurplaten, een grabbelton en een quiz.

WKD op Bonaire

14 maart 2013

WKD was op Bonaire aanleiding om afgelopen zondag aandacht te besteden aan niertransplantaties en het tekort aan donororganen. Daarnaast werd gevierd dat de dialyseafdeling van ziekenhuis Mariadal één jaar bestaat. Het dialysecentrum is er gekomen door samenwerking tussen......(lees meer)

Vandaag World Kidney Day!

14 maart 2013

Vandaag, 14 maart, is het World Kidney Day. Met 33 activiteiten in het land maken we mensen bewust van het belang van gezonde nieren en de preventie van nierziekten. Gedurende de dag geven we op deze site een impressie van de verschillende activiteiten in het land: o.a. kookworkshops,......(lees meer)

Foto update van World Kidney Day!

13 maart 2013

Op deze website zullen morgen de hele dag foto updates geplaatst worden van de activiteiten rondom World Kidney Day! De eerste foto's, van de Nierweek bij sportclub Ladyfit, zijn al te zien onder het kopje Foto's ! Ben je zelf bij een activiteit aanwezig en heb je foto's......(lees meer)

Eerste activiteit voor WKD van start!

11 maart 2013

Vandaag gaat de eerste activiteit in het kader van World Kidney Day van start! Vanavond vindt namelijk de opening van de Nierweek bij sportvereniging Ladyfit in Utrecht plaats. Tijdens de Nierweek wordt er bij Ladyfit elke dag voorlichting gegeven door vrijwilligers van de NVN......(lees meer)

Nog meer activiteiten op WKD 2013!

04 maart 2013

De afgelopen weken zijn er nog diverse activiteiten bijgekomen op 14 maart 2013! Zo zal er in Venlo 's middags een workshop Yoga voor nierpatiënten plaatsvinden. Eerst zal er een theoretisch gedeelte plaatsvinden waarin wordt toegelicht wat beweging met je lichaam......(lees meer)

Niernieuws brengt WKD bij haar lezers onder de aandacht

14 februari 2013

Op 9 februari publiceerde Niernieuws.nl het volgende bericht op haar website:  World Kidney Day: Wereld Nierdag 2013 in Nederland  

Ook NierpatiŽnten Vereniging Stedendriehoek doet mee!

13 februari 2013

Nierpatiënten Vereniging Stedendriehoek, de vertegenwoordiging van nierpatiënten in het Deventer Ziekenhuis en het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn, doet ook mee met World Kidney Day! Op 14 maart staan ze met een informatiestand in het ziekenhuis in Deventer en Apeldoorn. Ze gaan......(lees meer)

Het Kennemer Gasthuis over World Kidney Day

08 februari 2013

Het Kennemer Gasthuis doet mee aan World Kidney Day: 'Ook in het Kennemer Gasthuis besteden we aandacht aan deze dag. Wilt u meer weten over preventie van nierziekten? Van dichtbij meemaken wat het is om nierpatiënt te zijn? Of via het spel 'Dr. Donor' spelenderwijs......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  . . . 7  8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving