Bekijk de achtergrondfoto
Pagina 1  2  3  4  5  6  8  9  10  11  12 

Eindhovense informatiestand & gezondheidswandeling

09 maart 2017

                      De vrijwilligers van Nierpatiëntenvereniging Catharina-Ziekenhuis Eindhoven / Dialysecentrum Deurne zijn in Eindhoven; zij bemannen......(lees meer)

Flyers uitdelen in Deventer

09 maart 2017

Nierpatiëntenvereniging Solidair (NVS) deelt flyers uit op het treinstation in Deventer en gaat met voorbijgangers in gesprek over nieren, en hoe je ze gezond houdt.

Voeding en bewegen in Amersfoort

09 maart 2017

Nierpatiëntenverenigingen Leef! en D.I.O.R. organiseren gezamenlijk een themamiddag over voeding en beweging voor hun leden. Fit door beweging Fysiotherapeut Stephanie Visser, van praktijk Fitvisie uit Hilversum, liet zo’n 30 mensen, ‘kidney’s’ en partners,......(lees meer)

Radboud verzorgt rondleiding in nierlab

09 maart 2017

Gezellig druk is het in de informatiestand van Nierpatiëntenvereniging Radboud in de centrale hal van de universiteit. Daar wordt informatie over (het gezond houden van je) nieren gegeven en een dialyseapparaat en andere kunstnieren getoond. Joost Hoenderop,......(lees meer)

Voorlichting in het OLVG

09 maart 2017

De Nierpatiëntenvereniging Onzelievevrouwengasthuis is in het OLVG Oost. Ze geeft daar voorlichting en deelt informatiepakketjes uit over gezonde nieren!    

Björn Kamphuis over zijn nierziekte

09 maart 2017

NVN-bestuurslid Björn Kamphuis vertelt op de website Mijngezondheidsgids over zijn nierziekte, hoe die zijn leven beïnvloedt en hoe hij probeert altijd positief te blijven: “Helaas zijn we inderdaad nierpatiënt en zullen we dit ook altijd blijven, maar dat betekent niet dat......(lees meer)

‘Fietslabyrint’ geïntroduceerd in Roermond

09 maart 2017

Met de interactieve routes van Fietslabyrint kunnen nierpatiënten al fietsend hun dialysebehandeling ondergaan. Het fietsen biedt niet alleen een welkome, sportieve afleiding, maar zorgt er ook voor dat de behandeling beter verloopt. De fietsende patiënt heeft minder kans op kramp en......(lees meer)

KVDEG is er klaar voor!

09 maart 2017

Bestuursleden van de Kennemer Vereniging Dialyserenden en Getransplanteerden en professionals van het Spaarne Ziekenhuis zijn klaar om bezoekers te ontvangen bij hun informatiekramen. Ze geven vandaag voorlichting over nieren en hoe je ze zo gezond mogelijk houdt.

Vandaag is het World Kidney Day

09 maart 2017

            Dit jaar is het (internationale) thema 'Nierziekte en obesitas, gezonde leefstijl voor gezonde nieren'. De Nierpatiënten Vereniging Nederland, regionale nierpatiëntenverenigingen en andere......(lees meer)

Deel uw WKD-foto en win een boek van Bureau Sterrenstof

07 maart 2017

                            "In het dorp waar Steven woont is een plek, waar hij elke zondag komt: het park. Daar traint Steven voor zijn......(lees meer)

Pagina 1  2  3  4  5  6  8  9  10  11  12 

Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creëren voor nierpatiënten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

Nierpatiënten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving