Bekijk de achtergrondfoto

Doe mee met #WorldKidneyDay!

Op donderdag 14 maart is het zover: dan is het World Kidney Day! Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van gezonde nieren, proberen we meer begrip te creëren voor nierpatiënten en wordt preventief gedrag gestimuleerd. Ook u kunt op deze dag op Social Media (Facebook, Instagram, Twitter) via de hashtag #WorldKidneyDay aandacht vragen voor het belang van onze nieren en de preventie van nierziekten. 

'Kidney health for everyone, everywhere!'
In 2019 is dit het internationale thema. Wereldwijd en dus ook in Nederland worden er diverse activiteiten georganiseerd met als doel om het brede publiek te informeren.  Het doel van de internationale WKD campagne 2019 is om bewustzijn te creëren voor het hoge aantal en toenemend aantal mensen met een nierziekte wereldwijd en de noodzaak van maatregelen voor preventie van nierziekte en vroege opsporing en behandeling.
WKD wordt jaarlijks op de 2e donderdag in maart georganiseerd is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF). Meer informatie over activiteiten in andere landen vindt u op www.worldkidneyday.org. Ook de internationale hashtag is #WorldKidneyDay.

Nieren.nl
Als u betrouwbare en uitgebreide informatie in het Nederlands zoekt over nieren, nierziekten en nierfunctievervangende behandelingen, ervaringen wilt uitwisselen of gewoon over ervaringen van andere nierpatiënten wilt lezen in blogs dan kunt u terecht op Nieren.nl
Nieren.nl is een samenwerkingsverband van de Nierstichting en Nierpatiënten Vereniging Nederland. U vindt er een bibliotheek met betrouwbare informatie en een community waar deelnemers elkaar kunnen treffen in een veilige online omgeving. Deelnemers kunnen bijdragen aan gesprekken in groepen, blogs schrijven of volgen en anderen vinden op basis van gezamenlijke ervaringen of behandelingen. Nieren.nl staat voor een actieve en betrokken uitwisseling van informatie en ervaring.


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving