Bekijk de achtergrondfoto

Nierstichting Restaurant Driedaagse; gastronomisch genieten bij top restaurants!

Ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Noteer het dan maar vast in je agenda: de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Op 12, 13 en 14 maart (World Kidney Day!) serveren restaurants in het hele land een speciaal menu om je vingers bij af te likken! Met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout. Laat je verrassen door culinaire smaaksensaties!  Vanaf januari  kun je een tafel voor lunch of diner reserveren via www.restaurantdriedaagse.nl. De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door vele must visit restaurants door heel Nederland (waaronder ook Michelin en Gault Millau) die:

  • van een lunch of diner een sensationele smaakbeleving maken,
  • met verse en pure ingrediënten werken die passen bij het seizoen,
  • tijdens de actiedagen minimaal een 3 gangen tasting-menu serveren met aandacht voor  minder zout.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse vond vorig jaar voor het eerst landelijk plaats en was een groot succes. De Nederlandse horeca heeft het event inmiddels stevig omarmd. Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse laten Nederlandse (top)chefs je proeven hoe smaakvol en lekker pure smaken zijn en minder zout eten is. Het doel is om Nederlanders bewuster te maken van hun zoutgebruik en dat is nog steeds hard nodig! Want op jaarbasis eten wij gemiddeld een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders, wat neerkomt op zo’n 10 % van onze bevolking, hebben chronische nierschade. Maar niet iedereen is zich daarvan bewust. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in, eet je minder zout dan helpt je dit om nierschade te voorkomen.

Voor een restaurant in uw regio en reserveren: www.restaurantdriedaagse.nl 


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving