Bekijk de achtergrondfoto

14 maart 2019: World Kidney Day

Op 14 maart 2019 is het weer World Kidney Day (WKD)!  In 2019 is het internationale thema: ‘Gezonde nieren voor iedereen!’.

Het doel van de internationale WKD campagne 2019 is om bewustzijn te creëren voor het hoge aantal en toenemend aantal mensen met een nierziekte wereldwijd en de noodzaak van maatregelen voor preventie van nierziekte en vroege opsporing en behandeling.

WKD wordt jaarlijks op de 2e donderdag in maart georganiseerd is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).
Meer informatie over internationale activiteiten vindt u op www.worldkidneyday.org.

In Nederland worden ook diverse activiteiten georganiseerd door o.a. regionale nierpatiëntenverenigingen en ziekenhuizen. Activiteiten die bij ons aangemeld worden plaatsen wij op deze site bij het menu-item Programma. Aanmelding van een activiteit kan ook via deze site.


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving