Bekijk de achtergrondfoto

Doet u mee aan WKD?

Het internationale thema, nieren & gezondheid van vrouwen, biedt mogelijkheden om nierziekten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

We hopen dat zo veel mogelijk regionale nierpatiëntenverenigingen, ziekenhuizen en andere organisaties op 8 maart een leuke activiteit organiseren om zo bekendheid te geven aan de impact van nierschade en het voorkomen ervan.

Wat kunt u doen?

Organiseer een leuke activiteit op WKD waarmee u nierziekten en het voorkomen van nierschade onder de aandacht brengt. Voorbeelden van activiteiten van voorgaande jaren vindt u op de pagina Informatie voor organisatoren. Denk bijvoorbeeld aan een workshop zoutarm koken, een sportactiviteit of informatie verstrekken op/bij een station, een stand in het gemeentehuis, op een markt, bibliotheek of andere openbare locatie (anders dan het ziekenhuis). Vraag wel vooraf toestemming.

Het is ook handig om te overleggen met een ziekenhuis in de buurt. De verschillen in gezondheid bij mannen en vrouwen is een aansprekend thema. Wellicht kunt u gezamenlijk een leuke activiteit organiseren.

Meld uw activiteit aan

Organiseert u een activiteit, laat het ons dan ook weten via het formulier Aanmelden WKD. Wellicht kunnen wij u helpen of voorzien van voorlichtingsmateriaal. Ook zullen wij uw activiteit vermelden in het programma op deze site.

 


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving