Bekijk de achtergrondfoto

Kruidenmixen en recepten

Ook Diavaria was actief tijdens World Kidney Day. Zij deelden flyers ‘Let op je nieren’ uit, die mensen attent maken op de risico’s van hart- en vaatziekten, diabetes en nierziekten. Een gevaarlijke driehoek.

In de stand was er volop aandacht voor het gevaar van zout voor de gezondheid. We eten immers nog altijd veel te zout en halen meestal de norm van 6 gram niet. Terwijl we maar zo’n 1,5 gram per dag nodig hebben...

Dat koken zonder zout en met kruidenmixen ook heel lekker kan zijn, mocht iedereen thuis zelf uitproberen met de recepten en kruidenmixen die je gratis kon meenemen. Vanuit de grote potten op de tafels of op het kunstwerk de ‘Smaakmaker’.

De belangstelling voor de stand was de gehele dag bijzonder groot, zowel van het voorbij komende publiek als van de medewerkers van het LUMC.

Ook in de media was er aandacht voor de boodschap van Diavaria. Zo besteedde RTV West er aandacht aan in hun journaal (fragment begint op 7.28 minuut). NPO 1 zond, naar aanleiding van een bezoekje aan de stand, een interview uit met Michel Hanssen, maker van de ‘Spice Wise’ kookboeken


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving