Bekijk de achtergrondfoto

Koekjesverkoop voor vakantieweek dialysepatiŽnten

Nierpatiënten Vereniging Terneuzen hield een koekjesverkoopactie tijdens WKD. De opbrengst gaat naar een vakantieweek voor dialysepatiënten.

Onder begeleiding van vier bestuursleden en vier verpleegkundigen zullen zij in april een week doorbrengen op het Landgoed de Biestheuvel te Hoogeloon. De patiënten kunnen dialyseren in het dialysecentrum in Veldhoven. De dagen dat er niet gedialyseerd wordt, staan er verschillende uitstapjes op het programma en in de avonden kan er gedanst worden en is er een bingo-/spelletjesavond.

“Dit is de vierde keer dat we een vakantieweek organiseren. Het zal weer een mooie tijd worden,  je ziet de patiënten ervan genieten”, aldus de voorzitter van Nierpatiënten Vereniging Terneuzen.


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving