Bekijk de achtergrondfoto

Geslaagde WKD in Zwolle

Nierpatiëntenvereniging Zwolle kan terugkijken op een geslaagde World Kidney Day. Twee bestuursleden stonden de hele dag in een informatiestand in de centrale hal van het Isala Ziekenhuis.

Veel belangstelling was er voor de folders van WKD en Let op zout. De zakjes met gehakt-, kip- en viskruiden waren gauw op en ook de winkelwagenmuntjes en de pennen vonden gretig aftrek. Veel mensen deden een gift in de collectebus van de Nierstichting als ze wat van de tafel hadden genomen of gaven spontaan geld.

Tussendoor interviewden twee studentes Journalistiek van Windesheim Jannie Smit, voorzitter van de Nierpatiëntenvereniging Zwolle, over ADR (actieve donorregistratie).

Ook kwamen er veel mensen ‘gewoon’ even een praatje maken. Jannie Smit: “Er waren behoorlijk wat mensen die hun verhaal kwijt wilden, dus een luisterend oor bieden is heel belangrijk, zo blijkt elke keer weer!”


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving