Bekijk de achtergrondfoto

Geslaagde wereldnierendag in Haarlem

Door Gerard Swets, voorzitter KVDEG

Op 12 maart 2015 organiseerde de Kennemer Vereniging Dialyserenden en Getransplanteerden (KVDEG) deze dag in het Kennemer Gasthuis in Haarlem-Zuid.

Na ontvangst van ’Het bakpakket’ aan het eind van het 2-daags overleg (voor besturen van lokale nierpatiëntenverenigingen, red.) kreeg Ank Swets het idee om een bakker koekjes te laten bakken voor de WKD.

Ad Ketels uit IJmuiden was bereid om 100 zoutarme koekjes in de vorm van een nier te bakken voor een eurodubbeltje per stuk. Bij het ophalen van de koekjes was warme bakker Ketels de tel kwijtgeraakt. Voor € 7,50 kreeg zij 233 koekjes.

Bij zoveel koekjes hebben we er 100 verkocht (de 10 zakjes in het pakket) voor € 2,50 per 10 koekjes. Dit bedrag gaat naar de Nierstichting.

De overige koekjes zijn uitgedeeld, samen met de folder, om mensen te interesseren ’het bakpakket’ bij de Nierstichting aan te schaffen.

In de stand van de KVDEG was veel informatie beschikbaar, heel veel pennen en zoutarme kaas in blokjes.

We stonden met een kraam in de hal naar de poli’s. Naar de poli heeft niemand tijd omdat men voor de afspraak niet te laat wil komen. Na het polibezoek was er voor een aantal wel tijd om zich te laten informeren. De mensen moeten echter wel aangeklampt worden voor een gesprek.

In de loop van de middag werd de voorraad steeds minder en de kraam steeds leger. Om 15.00 uur werden de kramen weer afgebroken.

De dialyseafdeling had een stand met veel informatie over dialyse en de verschillende dialysemogelijkheden. Ook zij hadden veel aanloop.

World Kidney Day 2015 kan als geslaagd de boeken in.


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving