Bekijk de achtergrondfoto

Vakantiebeurs D.I.O.R.

Ter gelegenheid van WKD 2014 heeft Nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. een vakantiebeurs gehouden in restaurant The Old Pepper Mill in Hoevelaken. Na een kopje koffie/thee en een lekker gebakje ging de middag van start. De eerste spreker was Hans Bart van de NVN, die in het kort vertelde wat de NVN zoal doet. Ook de NSN werd daarbij niet vergeten. Hierbij werd al het een en ander verteld over het op vakantie gaan als nierpatiënt.

Na Hans Bart, vertelde dialyseverpleegkundige  Ellen Gerestein haar reisverhaal. Zij was mee geweest naar Gran Canaria en vertelde hoe zo’n dialysereis in zijn werk gaat, vanaf de goedkeuring van de arts tot aan de thuiskomst. Voor een aantal personen een hele openbaring; zij hebben dit nog nooit meegemaakt.

Tijdens de pauze werd er een leuke verloting gehouden, waarbij tal van prijzen verdeeld werden.

Na de pauze kwam Jaap Prior aan het woord. Hij vertelde over het dialyseren in Portugal, waar hij regelmatig heen gaat en wat hem zeer goed bevalt. Hij had ook wat tips voor wie overweegt ook in het buitenland te dialyseren.

Als laatste was Frans Jeltes aan het woord. Hij vertelde over zijn cruise in Noorwegen. Hij was PD-patiënt (maar is inmiddels getransplanteerd), dus hij heeft alles zelf moeten regelen om tijdens de cruise aan boord te kunnen dialyseren. Dat ging niet allemaal zonder slag of stoot, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Er werden een aantal foto's van de reis getoond, erg leuk. Ook had hij een meubel meegenomen. Frans wilde niet op elk moment aan de dialyse herinnerd worden. Hij had daarom een meubelmaker een op het oog ‘gewoon’ meubel laten maken waarin alle vloeistoffen en toebehoren opgeborgen konden worden.

Daarna was het tijd voor lekkere hapjes, gesponsord door The Old Pepper Mill. Kees Kaas was benaderd en daarom mochten we gratis proeven van twee soorten kaas: 60% minder vet, 30% minder zout. Heel belangrijk vooral voor de dialysepatiënten. De een vond de jong/jong belegen lekker, de andere ging meer voor de wat oudere.

Bij het weggaan kreeg iedereen een tas mee van de NVN met folders, uiteraard REINIER, allerlei hebbedingetjes en een flesje water van 500 ml.

Al met al een zeer geslaagde, maar vooral zeer gezellige middag!

 


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving