Bekijk de achtergrondfoto

Verkwikkende yoga in Venlo

Op uitnodiging van Nierpatiëntenvereniging Sint Maarten en Medisch centrum Vie Curie verzamelden zich zo’n 25 nierpatiënten donderdagmiddag bij het fitnesscentrum in Venlo.

De middag startte met hoogleraar Immunologie Pierre Capel die een inspirerende en duidelijke lezing verzorgde over de werking van de nieren en het belang van bewegen. Capel benadrukte dat het belangrijk is om je spieren aan het werk te zetten, omdat daarmee fysieke en mentale processen in je lijf worden gestimuleerd. Als je je spieren niet goed gebruikt, terwijl je wel doorholt in je drukke bestaan, is het alsof je met je auto in de verkeerde versnelling rijdt. Stoterig en slecht voor je auto! Wel benadrukte hij dat we geen topsport hoeven te gaan beoefenen. Fietsen, wandelen en yoga zijn goede manieren om je spieren aan het werk te houden.

Daarna werd het geleerde in de praktijk gebracht in een yogaworkshop door docente Marie Louise Leslie Pringle. Omdat nierpatiënten niet allemaal even beweeglijk zijn, gaf zij een yogales ‘op de stoel’. Na ruim drie kwartier alle spiergroepen aan het werk te hebben gezet, werd de workshop afgesloten met een ontspanningsoefening, ook een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Verkwikt en tevreden keerden de deelnemers huiswaarts!


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving