Bekijk de achtergrondfoto

Nierweek bij sportschool LadyFit Utrecht

World Kidney Day begon bij de Utrechtse sportschool LadyFit al op maandag 11 maart. De vrijwilligers van de sportschool en de NVN organiseerden daar een hele nierweek!

Van 11 t/m 14 maart komen nierpatiënten van de NVN elke avond voorlichting geven over ( goed zorgen voor je) nieren. De eerste avond was al meteen een groot succes: de Spaflesjes en kruidenzakjes vonden gretig aftrek en ca. 100 sporters kwamen voor of na hun training langs bij onze stand.

Vele bezoekers testten hun kennis over nieren in de ‘Nierquiz’ en voor wie hongerig was na het sporten waren er heerlijke, zoutarme hapjes.

Halal
De nierweek werd op 14 maart afgesloten: Mariam Aaras, diëtist en halalconsulent, gaf een interessante en praktische lezing over nieren en voeding, ook met betrekking tot de Marokkaanse en Turkse eetcultuur.

Vervolgens vertelde Joyce Rinsampessy, geïnterviewd door Karen Prantl van de NVN, over haar ervaringen als nierpatiënte.

Na de lezingen waren er heerlijke hapjes met minder zout, ook weer gemaakt door vrijwilligers van LadyFit.

Bekijk het fotoalbum

 


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving