Bekijk de achtergrondfoto

Een kijkje in de werkkamer van Kolff

Een bijzondere bijeenkomst in Kampen: Herman Broers, biograaf van Kolff en directeur van de Willem Kolff Stichting, gaf vandaag rondleidingen aan enkele groepen leerlingen van het Almere College in Kampen en het Bornego College in Heerenveen. Hij vertelde ze over Dr. Kolff en de geschiedenis van zijn uitvinding van de kunstnier in Kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Uitvinder-arts Willem Johan Kolff (1911-2009), internist in Kampen van 1941 tot 1950, gaf met zijn wereldberoemde uitvinding van de kunstnier in 1942 in het Kamper Stadsziekenhuis nierpatiënten een perspectief. Door zijn uitvinding kon het leven van miljoenen mensen over de gehele wereld worden gered of verlengd door middel van dialyse ofwel ‘spoelen’. Kolffs voormalige werkkamer is nu een klein museum.

Daarnaast bemanden ervaringsdeskundigen van de Nierpatiëntenvereniging Zwolle een informatiestand in de hal van de polikliniek van Isala in Kampen voor het geven van informatie over nieren en de behandeling van nierziekten.


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving