Bekijk de achtergrondfoto

Diverse activiteiten in het LUMC

Op het Niercentrum J8 (Leids Universitair Medisch Centrum) had nierpatiëntenvereniging Diavaria in samenwerking met de Afd. Diëtetiek LUMC en Bonstato (www.mijnnierinzicht.nl) een standje ingericht. Vrijwilligers van Diavaria deelden de hele dag op de dialyse afdeling en in de wachtkamer van de poli's, alsook op de verpleegafdeling op J11, lekkere hapjes uit. Lekkere, maar wel natrium-arme - dus niervriendelijke - hapjes die speciaal voor Diavaria telkens vers werden gemaakt door de LUMC keuken. Daarbij ook blokjes 'kees', het niervriendelijke kaasalternatief dat iedereen verraste met zijn rijke smaak.

Het werd een gezellige dag op het Niercentrum waarbij menigeen zich liet informeren over voeding, over het gebruik van de site mijnnierinzicht.nl en de activiteiten van Diavaria. Er werden vele geanimeerde gesprekken gevoerd en veel informatie uitgewisseld en overgedragen. Spraakwater was er genoeg, want we deelden en passant ook nog ruim 70 flessen Spa blauw uit! We kregen alleen maar heel positieve reacties op onze activiteiten, dus wie weet….


 

 

 

's-Middags gaf Dr. Paul van de Boog, nefroloog van het LUMC in Collegezaal 5 nog een heel goede, voor iedereen inzichtelijke openbare lezing over nieren, nierfalen en behandeling. Ook voor iedereen die dacht al veel te weten bevatte deze lezing diverse eye openers en veel nuttige informatie. Zo helder en compleet krijg je het niet zo snel op een rijtje. Na afloop was er een kleine informatiemarkt waar men zich kon oriënteren op diverse behandelvormen, op diëten, op de patiëntenvereniging en diverse andere relevante zaken. En waar het LUMC de drankjes verzorgde, zorgde Diavaria weer voor de hapjes. Ook dit Open College is beslist voor herhaling vatbaar.

Alles bijeen was deze World Kidney Day weer een mooi voorbeeld van hoe ziekenhuis en patiëntenvereniging elkaar kunnen versterken.

Bron: www.diavaria.nl


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving