Bekijk de achtergrondfoto

Wereldgerechten in Groningen

Bij de Hanzehogeschool in Groningen konden 10 kookliefhebbers zich uitleven op zoutarme wereldgerechten. De workshop werd georganiseerd door de Hanzehogeschool in samenwerking met de mensen achter de website www.mijnnierinzicht.nl.

Onder de bezielende leiding van Jan Pieter Boersma, 2e-jaarsstudent Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool te Groningen, gingen de koks aan de slag. Een enthousiaste groep, waaronder 2 nierpatiënten en enkele partners van nierpatiënten, begon aan het klaarmaken van de wereldse gerechten. In groepjes van twee werden de taken verdeeld en ging iedereen enthousiast aan het werk.

Het eindresultaat mocht er zijn! Het menu bestond uit loempia van rijstvellen met eigen gemaakte chilisaus, paddenstoelen risotto met eigen zongedroogde tomaten en gegrilde paprikatapenade, kruidige bulgur met gehaktballetjes en frisse yoghurtdressing, groenteschotel met kidneybonen, kippendijspiesjes en avocadocrème, zoete aardappelviskoekjes en groentechips met huisgemaakt mayonaise. Hilariteit toen bleek dat de huisgemaakt mayonaise was mislukt, wat volgens Jan Pieter niet eerder was gebeurt. Uiteindelijk hebben wij met de hele groep heerlijk gegeten van de zelfgemaakte gerechten. Iedereen was het er over eens dat men het zout niet miste en dat de kruiden een goede vervanger zijn.

Bekijk de recepten van de kookworkshop in Groningen

 


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving