Bekijk de achtergrondfoto

Informatie voor organisatoren

Hier vindt u ideeën voor activiteiten die u zelf kunt organiseren op World Kidney Day en hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Graag horen wij het als u van plan bent om een activiteit te organiseren. Dat kan met het aanmeldingsformulier WKD of door contact op te nemen met Kitty Jager via jager@nvn.nl. Wij kunnen uw activiteit dan aan het programmaoverzicht toevoegen.

Informatiestand

In een bibliotheek, gemeentehuis, op een markt of op straat/bij een station kunt u informatie over nieren, nierziekten en de behandeling daarvan verspreiden aan het brede publiek. U kunt bijvoorbeeld een informatiestand bemannen, waar u aan voorbijgangers de werking van het dialyseapparaat uitlegt. Vraag uiteraard wel eerst aan de locatie of het is toegestaan om daar met een stand te staan of informatie uit te delen.

Symposium

Organiseer een symposium of college over een bepaald thema op het gebied van nefrologie. Dat deed bijvoorbeeld het UMCU, met als thema 'Nierfunctievervangende behandeling: verleden, heden en toekomst'. Door een dergelijke bijeenkomst open te stellen voor publiek, helpt u meteen mee de doelstelling van WKD te bereiken: het samenbrengen van nierpatiënten en niet-nierpatiënten.

Sport- of kookactiviteit

Een belangrijk doel van WKD is mensen bewust te maken van het belang van goedwerkende nieren en hen zo te motiveren om goed voor hun nieren te zorgen.

Twee belangrijke aspecten hiervan zijn voldoende bewegen en gezond eten (vooral niet teveel zout!). WKD is dus een geschikte gelegenheid om een sportactiviteit of een kookworkshop te organiseren. Meerdere organisaties gingen u al voor.

Informatie over het beperken van zoutgebruik in voedsel kunt u ook vinden op de website van de World Salt Awareness Week. Onder het kopje Resources vindt u posters, postcards en health factsheets die u kunt gebruiken bij voorlichting over dit onderwerp. Let op, dit alles is wel Engelstalig.

Media-aandacht

We willen met de diverse activiteiten die plaatsvinden op WKD zoveel mogelijk media-aandacht genereren om een zo groot mogelijk publiek bewust te maken van het belang van goedwerkende nieren. We roepen iedereen dan ook op om hun activiteit onder de aandacht te brengen bij de (lokale) media.

Social Media

Met een bericht op social media geeft u nog meer publiciteit aan uw activiteit. Andere verenigingen, waaronder de NVN, kunnen uw bericht dan delen. 


Welkom op de website van World Kidney Day!

Elk jaar op de 2e donderdag in maart wordt World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Waarom WKD?
Met WKD willen we mensen bewust maken van het belang van onze nieren en de frequentie en de impact van nierziekten terugdringen.

Lees meer arrow1
Doelen World Kidney Day
  • Bewustwording van het belang van onze nieren
  • Meer begrip creŽren voor nierpatiŽnten
  • Frequentie en impact van nierziekten terugdringen
  • Stimuleren van preventief gedrag
Programma

Contact

NierpatiŽnten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum

Bezoekadres
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
Secretariaat: secretariaat@nvn.nl

Routebeschrijving